Nu var det dags för lite hundsnack

Jag har, som många av er redan vet, gått och funderat på att skaffa hund nu en längre tid. Jag har sagt att jag under nästa år ska slå slag i saken och köpa mig en pälsbeklädd fyrbent vän. Eftersom jag aldrig haft hund tidigare så är det i mina ögon ett stort steg att ta eftersom jag i praktiken inte kan någonting om hundar. Förvisso har jag alltid haft hundar i min närhet och haft morföräldrar med kennel men JAG har aldrig haft hund, stor skillnad. Jag suger åt mig allt matnyttigt jag kommer över och sparar alla värdefulla tips. Men det största problem jag fightas med just nu eller snarare den tanken som gnager i mitt huvud handlar om t id. Den stora frågan om tiden, har jag tid med en hund och är det rätt tid att skaffa hund? Kan inte ni hundmänniskor berätta för er när ni visste att det var rätt tid att skaffa hund? Och ni behöver inte vara oroliga, jag skulle inte skaffa hund om jag inte hade tid med det men tanken finns.

I vilket fall har jag besökt en kennel och har god kontakt med en kvinna som föder upp mopsar, för det är just en mops jag funderar på. Den värdering jag har gjort är att en mops är en bra förstahund och en hund som jag tror skulle passa både mig och min livsstil. En ytterst bra sak med mops är att de kommer bra överrens med andra och att jag vet att många mopsar lever ihop med katter utan problem, vilket är det största kravet jag har egentligen. Sune är ju min lilla bebiskissekatt som alltid kommer i första hand! Någon av er som har mops som kan berätta om varför ni just valde mops? Eller varför ni inte valde mops? En annan ras som funnits i mitt huvud, ännu längre tillbaka i tiden än mina mops tankar, är en tax. Det var just taxar mina morföräldrar födde upp, min moster hade en tax när jag var liten (min BFF på den tiden) och just taxar har alltid funnits i mitt hjärta. Men varför jag kanske väljer bort tax är för att det är mycket jakt i dem, kanske inte en lätt förstahund? Den lilla research jag gjort visar på att majoriteten av uppfödare av (strävhårig) tax önskar/kräver att de ska få användas i jakt vilket jag inte har några planer på att göra. Har ni några erfarenheter av taxar som ni vill dela med er av?

Ja, som ni förstår är det många tankar och jag har långt ifrån bestämt mig egentligen men jag måste erkänna att det finns en längtan efter en hund som är väldigt stark.

20120918-155034.jpg

20120918-155058.jpg

20120918-155121.jpg

20120918-155146.jpg

 

Annonser

3 reaktioner på ”Nu var det dags för lite hundsnack

  1. Hm. Jag kan inte bidra med något, för jag är allergisk mot hund och kan sådeles inte ha det.
    SV: Det är ingen som har antagit utmaningen, mer än dig. Ska surfa runt lite och kolla nu… så får vi se. Tack för länken i alla fall. 😉

  2. Jag kan inte mycket om mopsar alls faktiskt, men de är enormt trevliga & söta ju. Vi planerade och tänkte hur vi skulle lösa det med Bellis då vi jobbar osv. Bellman kan vara med min sambo på jobbet eftersom han har eget kontor, samt att vi har ett pensionärspar som mer än gärna går ut och går med honom, så kör det ihop sig eller vi behöver hundvakt ställer de gärna upp. Sedan har vi ju familj och sådant som kan vara hundvakt.

    När vi skaffade honom så jobbade jag åt kommun och då hade jag trappstädning, så det löste sig ganska naturligt att jag var hemma med honom om dagarna sedan fick jag ta trapporna då min sambo kom hem från jobbet. Visst tråkigt för oss som par, men det var ju en övergående period så det gick ju bra. Sedan så ensamhetstränade vi ju honom bit för bit och då fick jag ta lite trappor där emellan. Men nu har nog vi ganska flyt för så enkelt är det ju knappast för alla.

    Vad jobbar du med?, finns det möjlighet för dig att åka hem på raster och ta ut hunden och så om så fall?. Samt att kan ju vara idé att skaffa hund då du har semester t ex och då träna in rumsrenheten. Vi begränsade också Bellmans yta, han fick bara vara i sovrum halva hallen och i köket, då hade han så han klarade sig då han var ensam hemma. Det skedde lie bus och sönerbitna grejer,, men det går faktiskt bättre än man tror trots att det många ggr är grääääääääääsligt med hehe

    Kraaaam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s