kopiera, klistra in

Den här texten kommer från Claras blogg, dy hittar den HÄR, det är en text som jag hoppas ni tar till er av och förstår. Så här kan det ju inte se ut i samhället längre.

 

”Jag såg Skavlan i fredags då folkkära Leif GW Persson och hans dotter Malin var inbjudna. De diskuterade hur han varit som pappa och det blev ett väldigt intressant samtal. Publiken älskade GW och gapskrattade åt hans tokigheter som far. Det fanns inte en skymt av skuld, dåligt samvete eller fördömande från publikens sida. Jag tycker att det är intressant att fundera på vad som skulle hända om tex Lill Babs sagt vad Leif GW Persson sa. Här kommer GWs citat från intervjun. Men istället för en äldre gubbe – föreställ er nu  att samma svar kommit  från Lill Babs, Mona Malm eller valfri annan känd äldre kvinna.

Skavlan inleder med att fråga Lillbabs hur pass road  hon är av barn. –De är obegripliga! De pratar underligt och håller på med allt möjligt konstigt. Men mina vuxna barn har jag inga problem med. Lillbabs dotter inflikar då, för att liksom förklara –Mamma tycker om små barn när de finns där runtomkring. Bara de håller sig lugna. Du är ingen barnvaktstyp, med andra ord, säger Skavlan till Barbro. –Nej jag har aldrig suttit barnvakt. Möjligtvis till mina egna barn någon gång. Skavlan undrar då om Lill Babs varit duktig på att uppfostra sina barn? -Nej, jag hade den goda smaken att hålla mig därifrån. Så, du var alltså en frånvarande mamma? -Ja, jag var ju så upptagen med mig själv. Det är inget att hyckla med.  Jag var inte aktivt ond, jag var snäll och hygglig men frånvarande.

Publiken gapskrattar. Programledaren gapskrattar. TV-programet tar slut och publiken går därifrån med känslan av att Lill Babs, det är en förjäkla skön mamma!

Skulle det ens kunna hända? Det är så uppenbart att reglerna är helt olika för män och kvinnor. För en kvinna är moderskapet den stora paradrollen. Misslyckas man där är man misslyckad som människa. För en man är faderskapet en biroll av många. Att vara en frånvarande, egocentrisk far innebär inte att man är en sämre människa. Det kan lika gärna innebära att andra tycker man är en riktigt skönt typ. -Vadå, det är ju inte som att han var aktivt ond liksom?”

 

Hur reagerar ni på detta?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s